Целосна блокада, најави Мицкоски, доколку летово нема избори

-Доколку нема договор за избори ова лето ќе преминеме во фаза на целосна блокада. Таа целосна блокада ќе биде во Парламентот, но и блокада на институциите, блокада на патиштата, протести низ градовите. Блокада на процедурите и системот во распаѓање, порача денеска лидерот на ВМРО ДПМНЕ, Христијан Мицкоски. 

-Ќе се обратиме до целиот народ и ќе побараме да ни се придружат. Македонија е на прво место во одлуките, во делувањето, за нашиот народ. Нас ни е потребна општествена поддршка за целосен триумф врз мафијата во политиката, вели тој.