Бугарски пратеник снимаше како се турка со македонската полиција (Видео)

Тројца бугарски државјани беа уапсени на граничниот премин „Деве Баир“, откако тие вербално, а потоа и физички се обиделе да ги нападнат полициските службеници.

Бугарскиот пратеник Ангел Георгиев снимаше додека заедно со останатите негодуваа и со висок тон ги нападнаа полицајците, по што следеше реакција.

Полициските службеници се обидоа да ги оддалечат од зградата на граничниот премин и пратеникот Георгиев го снимаше инцидентот.

Видеото може да се погледне ТУКА.