Божик, 7 јануари, неработен за сите граѓани

МТСП известува дека 7 јануари, Божик, е неработен ден за сите граѓани, притоа честитајќи го празникот на сите кои го слават. 

Истовремено, неработен само за граѓаните од православна христијанска вероисповед е 6 јануари, Бадник, ден пред Божик.