Борбата против современиот патријархат не е завршена, порачува Ампева

Кристина Ампева е активистка за заштита на работничките права. Како поранешна текстилна работничка, секогаш се залага за правда и заштита на работничките!

По повод Денот на жената - Осми март праша:

-Среќен ли е 8ми Март?

Борбата мора да продолжи!

Сакаме леб, но сакаме и рози! - порача Ампева упатувајќи пораки дека борбата против современиот патријархат не е завршена!