Без струја утре и задутре дел од жителите на Центар, Аеродером, Бутел, Кисела Вода и Ѓорче Петров

 ЕВН информира дека поради технички зафати во дистрибутивната електро мрежа утре и задутре без електрична енергија ќе останат дел од корисниците во општините Центар, Аеродром, Кисела Вода, Бутел и Ѓорче Петров.

Утре, од 09:00 до 13:00 часот, без струја ќе бидат корисниците од ул. Тетовска бр. 38, општина Центар. Во истата општина, од 09:00 до 15:00 часот, утре без струја ќе бидат и корисниците на ул.Пролет 8 и ул. Мирче Ацев згради со бр. 1, 3, 5 и 7. Од 11:00 до 13:30 часот, без електрична енергија ќе останат и дел од корисниците на улицата „Тодор Чангов“, поточно крак бр. 20, во општина Аеродром.

В четврток, од 08:00 до 09:00 часот, без струја ќе бидат корисниците од ул. Гоце Стојчевски зграда бр. 5 и Ул. Лазо Москов зграда бр. 2,  општина Бутел.  Во истата општина, од 08:00 до 15:00 часот, без електрична енергија ќе бидат дел од корисниците одд бул. Босна и  Херцеговина во близина на Железничка Станица Север. Од 08:30 до 11:00 часот, без струја ќе бидат корисниците од дел од ул. Румена Хаџипанзова, општина Кисела Вода.

Од 09:00 до 14:00 часот, електрична енергија ќе немаат корисниците од дел од с. Волково, (во близина на спортското игралиште), општина Ѓорче Петров.

В четврток, од 09:00 до 15:00 часот, без струја ќе бидат корисниците од ул. Иван Козаров од бр.2 до 22 и од бр.33 до 51, во општина Кисела Вода. Во истата општина, од 12:00 до 14:00 часот, ќе бидат и корисниците од ул. Михаил Чаков бр. 3