Без струја повеќе делови на Скопје

Поради технички зафати во дистрибутивната електромрежа, на 3.7.2020 година (петок ), без електрична енергија ќе останат:

– од 9 до 12.30 часот корисниците од дел од улицата Бутелски венец и улицата 1174, дел од булеварот Македонско-косовска бригада (општина Шуто Оризари, Чаир);

– од 8.25 до 12 часот корисниците од булеварот Борис Трајковски, објектите спроти фабриката ОХИС, прва и главна капија („Ник велк“, „Дизајн Пинтија“ и „Електоконтакт“) и објектите во и околу бивши „Типо“ и „Градинар Лозар“ (опшина Кисела Вода);

– од 9.30 до 13 часот корисниците од улицата 1171, улицата Гарсија Лорка (од бр. 20 до бр. 160), улицата Брсјачка буна (од бр. 140 до бр. 190), улицата Морава, улицата Антони Дворжак, улицата Гвадалахара (од бр. 70 до бр. 150), улицата Хаџи Јован Шишков (од бр. 70 до бр. 100) (општина Шуто Оризари);

– од 4 до 4.30 часот корисниците од поголем дел од централното градско подрачје, дел од населбата Пролет, јавните институции и другите објекти на кејот на Вардар, плоштадот Карпошово Востание, „Веро Џамбо“, дел кај Зелен пазар, дел од Кисела Вода од зградата т.н. пегла до „Технички преглед“ (општина Центар, Кисела Вода).