Без струја делови од неколку скопски општини - без вода корисниците на Љубанци

ЕВН со информација дека поради технички интервенции во електро дистрибутивната мрежа, денеска (02.12.2022, петок), без електрична енергија ќе бидат следните корисници:

-Во период од 08,00-15,00ч. дел од ул. 7 с. Батинци (о. Студеничани)

-Во период од 7.20 – 08.20ч. ТС Оптима, ТС Виор, ТС Чеза Комерц, ТС Белви, ТС Мотел Белви, ТС Бунар Белви (о. Илинден)

-Во период од 11.00 – 14.00ч. ул Крсто Гермов Шакир (о. Ѓ. Петров)

-Во период од 09.00 – 14.00ч. с. Волково кај црквата (о. Ѓ. Петров) 

-Во период од 09.00 – 14.00ч. дел од ул. 531, ул.532 и ул23 (о. Илинден)

-Во период од 08.00 – 09.00ч. дел од корисниците на улица Иван Козаров во близина на бр.64, меѓу кои казино Winner Slot Casino, Фото студио ЗЖМ ЛИК, МИЛЕ бои и лакови (о. К.Вода).

Од ЈП „Водовод и канализација“, Скопје, пак, информираат дека поради технички интервенции на водоводната инсталациска мрежа на ден 02.12.2022 година (петок), без водоснабдување ќе бидат корисниците од с. Љубанци.

-Поради уличен дефект од ф – 80 мм на ул.7 б.б. во село Љубанци – во близина на автобуската станица, вода ќе нема во периодот од 09.00 часот до завршување на интервенцијата (Општина Бутел) - соопштина од ЈП „Водовод и канализација“, Скопје.