Без струја делови на Кисела Вода, Аеродром, Гази Баба, Чучер Сандево и Карпош

Од „ЕВН Македонија“ информираат дека се планирани технички зафати во дистрибутивната електромрежа во град Скопје поради што без електрична енергија ќе останат делови на Кисела Вода, Аеродром, Гази Баба, Чучер Сандево и Карпош.

Од 8 до 12 часот без струја ќе бидат корисниците од дел од с. Усје, дел од булеварот Борис Трајковски, подулица 32 и околните улици (општина Кисела Вода), од 8 до 16 часот корисниците улицата Гаврил Радомир (општина Аеродром), во периодот од 8.30 до 15 часот корисниците од улицата Карадак Маало, улиците со броевите 512, 513, 514, 515, 516, 517, 518, 519 и 520 (општина Гази Баба).

Од 9 до 12 часот струја ќе немаат корисниците од селата Мирковци, Бањани, Горњани, Караула Рамно, Чучер Сандево. „Хидроинвест“ (општина Чучер Сандево) и во периодот од 9 до 15 часот корисниците од улицата Ѓуро Салај и улицата Даутица (општина Ѓорче Петров), како и дел од улицата Иван Цанкар и улицата Вангел Дину (општина Карпош).