Американскиот бренд KFC започнува со работа во Скопје

Американскиот бренд за брза храна KFC наскоро отвора своја мрежа на ресторани во Македонија. Ова може да се забележи по огласите кои се објавени на фејсбук страна на рестораните во Косово, а преку кои се бара продажен и административен персонал во Македонија.

Компанијата KFC e основата во 1991 година, а седиштето е во Кентаки. Со повеќе од 20 илјади продажни места распоредени во 123 земји KFC е втор најголемо ресторан за брза храна, веднаш по Мекдоналдс.

Еден од најпопуларните специјалитети по кои е познат овој ресторан е пилешкото месо и вкусните компирчиња.

nike air max 1 sale