Амбасадор Ангелов: Бугарија не може да ги промени позициите

Бугарскиот амбасадор во Скопје, Ангел Ангелов, денеска изјави дека Бугарија не може да ги промени своите позиции затоа што има декларација на Парламентот и одлука на Влада. Тој ова го изјави одговарајќи на новинарско прашање „дали Софија ќе ги промени позициите по однос на преговарачката рамка за Северна Македонија содржани во објаснувачкиот меморандум во кој се оспоруваат меѓу другото македонскиот јазик и нација“.

Тој за ставот на Брисел по ова прашање рече дека „тоа е проблем на Унијата, а не наш“.