4 работи кои ни се случуваат кога ќе се заљубиме

Го знаете она чувство кога ќе се заљубите? Дланките се потат, во стомакот чувствуваме пеперутки, а зениците ни се прошируваат.

Ова се 4 работи кои ни се случуваат кога ќе се заљубиме. 

Похрабри сме

Всушност таквото чувство ни помага да се чувствуваме храбро и да ризикуваме. 

Деконцентрирани сме

Ако не можете да се фокусирате на една едноставна задача, обвинете ги пеперутките во стомакот. Заљубеноста придонесува за губење на концентрацијата и дефокусираност. 

Поголема самодоверба

И повеќе оптимизам, бидејќи одеднаш како сите коцки да се склопени и сè е во ред. 

Се чувствуваме попаметни

Барем накратко. Тоа се случува бидејќи заљубеноста придонесува кон лачење допамин, кој ги подобрува моторните способности, но и некои од когнитивните.