Жената е цвет, а мажот е градинар: Најгрижливиот градинар секогаш ќе го има најубавиот цвет!

Ако некогаш сте биле со маж кој ве сака, ќе сфатите колку му е важно неговата жена да биде среќна. Затоа што тогаш нејзината среќа е негова среќа. Љубовта е толку полна со чувства, луди работи, гестикулации и убави моменти што понекогаш не сте знаеле каде завршувате вие, а каде почнува тој.

Она што го носите во себе е одраз на вашата личност. Она што го имате во душата ја одразува вашата радост и стравови. Оној кој се бори за вас и оној кој ве освојува е она што ги диктира вашите дејства. Мажот секогаш ќе се труди да се бори за најубавите, најверните и најсреќните жени, а потоа ќе се грижи за неа и нема да брка друга во првата прилика. Секако, оној кој се почитува себеси, никогаш и не би го направил тоа.

Љубовта и среќата доаѓаат чекор по чекор. Поеднакво бргу доаѓаат и си заминуваат. Жената која ја освојувате со почит, љубов, внимание... сигурно ќе биде ваша. Ако успеете да ја воодушевите со она што сте, со вистинска и искрена љубов, ќе имате можност до крајот на животот да ѝ покажувате колку била во право кога ве одбрала.

Ниту една жена не одлучува кога ќе го добие цветот или кога некој ќе и подаде рака за да се симне од автобусот. Затоа што мажот покрај неа веќе знае што ќе каже и како да го направи тоа. Кога жената е покрај мажот, мора да се чувствува посебно и сакано. Жените сакаат кога ги освојувате, поддржувате, советувате, сакате.

Секогаш грижете се за жената покрај себе. И не заборавајте: „Жената е цвет, а мажот е градинар. Најгрижливиот градинар секогаш ќе го има најубавиот цвет.“