Вкусна бајадера торта која се топи во уста

 

Потребни состојки:

Тесто:

6 јајца

6 лажици шеќер

6 лажици мелени ореви

5 лажици брашно

Пола кесичка прашок за печиво

3 dl Фанта

Прв фил:

300 g мелена плазма

100 g чоколадо

2 dl Фанта

½ маргарин

50 g шеќер во прав

Втор фил:

200 g мелени ореви

1 dl млеко

½ маргарин

50 g шеќер во прав

Трет фил:

750 ml млеко

3 пудинзи

½ маргарин

50 g шеќер во прав

300 g шлаг

Подготовка:

Со миксер изматете ги 6-те белки и 6-те лажици шеќер, па додавајте една по една жолчка. Со лажица мешајте и додајте 5 лажици брашно, пола печиво, 6 лажици мелени ореви.

Печете го тестото на 180 степени околу 20 минути. Откако ќе се испече и излади потопете го со 3 dl сок Фанта.

За првиот фил изматете пола маргарин со 50 g шеќер во прав, па додајте 100 g стопено чоколадо и мешајте додека не се соедини, па додајте 300 g измелена плазма и 2 dl Фанта.

За вториот фил 200 g мелени ореви прелијте ги со 1 dl топло млеко, а во изладеното додајте го изматениот маргарин со прав шеќер.

За третиот фил ставете 500 ml млеко да зоврие, па сварете 3 разматени пудинзи во 250 ml. Изладениот пудинг мешајте го одвреме-навреме за да не ви фати кора на врвот. Изладениот пудинг соединете го со пола маргарин и 50 g шеќер во прав.

Преку натопената кора се става прво филот од мелена плазма, па половина од третиот фил, па филот од ореви и останатиот дел од пудингот, а на крај преку сè намачкајте со шлаг или стопено чоколадо.