Моќни цитати од Малиот принц: Од луѓето треба да го бараме само тоа што можат да ни го дадат

Антоан де Сент Егзипери е творец на Малиот принц  - книгата која ни носи многу убави мудрости за животот.

Ова се 10 наши омилени цитати од омилената книга на многумина.

Од луѓето треба да го бараме само тоа што можат да ни го дадат.

Говорот е извор на сите недоразбирања.

Човекот е осамен меѓу луѓето.

Морам да поднесам повеќе гасеници зако сакам да запознаам пеперутка.

Децата мораат многу да им простуваат на возрасните.

Вообразените луѓе слушаат само пофалби.

Само децата знаат што бараат.

Човекот гледа добро само со срцето. Она што е важно е невидливо за очите.

cheap nike air max 90