Лекарите предупредуваат: Важни работи кои треба да се знаат за корона вирусот

На Клиниката за инфективни болести во Скопје е регистриран првиот случај на коронавирусот во Македонија, потврдија од Министерството за здравство.

Станува збор за македонски граѓанин што изминатиов период патувал во Италија, а на Инфективната клиника се пријавил сам.

Надлежните излегоа со препораки за заштита од корона вирусот и потенцираат дека нема простор за паника. 

Бојан Трајковски, потенцира неколку многу важни работи кои треба да се знаат за корона вирусот.