Има ли гаранција за покривот на хемиското училиште кое се уништи вчера а беше реновиран пред пола година?

Силен ветер синоќа ја зафати скопската котлина, кој според информациите од терен, предизвика сериозни проблеми. Невремето предизвика сериозни штети во Скопје, летаа покриви, паѓаа дрвја, целосен хаос по улиците низ главниот град.

Силниот ветар го откорна го откорна покривот и на средното хемиско училиште Марија Кири Склодовска, во кое новата учебна година на почетокот на септември доцнеше, како што беше кажано заради реновирање на објектот.